Naar inhoud

2006: De kwaliteit van de heraanleg van de openbare ruimte gelegen tussen de Zavel, de Miniemenwijk en het Justitiepaleis + speciale vermelding voor de renovatie van hotel Frison

Heraanleg van de openbare ruimten in de Miniemenstraat, Ernest Allardstraat, Watteau, Charles Hanssens, Van Moer, de l’Arbre en Coppens, van facade tot facade naar het model van de “Chemins de la Ville*”.

Eigenaar : Stad Brussel. Architect : Christophe Gillis – « OZON Architectuur S.C.” Aannemer: Tijdelijke Vereniging De Kempeneer HFW – De Dender n.v.

*Project geïnitieerd door Charles Piqué, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  Het was de bedoeling om het onderste en het bovenste deel van de stad met elkaar te verzoenen door middel van voetgangersroutes die de bezoekers in staat zouden stellen om verschillende opmerkelijke sites in de hoofdstad te ontdekken, het stedelijk weefsel te versterken en de gezelligheid van Brussel te bevorderen.


 

De renovatie van hotel Frison (architect: Victor Horta), gelegen aan de Lebeaustraat, krijgt een speciale vermelding in afwachting van de restauratie van de gevel naar zijn oorspronkelijke staat.