Naar inhoud

Open brief aan de Brusselse regering: Met Good Living is "het risico van een negatieve impact op de stedenbouwkundige kwaliteit van Brussel reëel"

23 april 2024

Een aantal verenigingen die architecten, de bouwsector en erfgoedbehoud vertegenwoordigen, hebben een open brief gestuurd naar de Brusselse regering over de hervorming van de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening (GSV), ook bekend als Good Living.

Het nieuwe ontwerp van de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening (GSV), bekend onder de naam Good living, lag op de tafel bij de Brusselse regering met het oog op de definitieve goedkeuring voor het einde van de huidige legislatuur.

Alle verenigingen die deze open brief hebben ondertekend, drongen er bij de regering op aan om deze beslissing uit te stellen.  Deze actie heeft intussen vruchten afgeworpen want het project is ingetrokken.

Lees hier de volledige brief van 12 april 2024 (korte versie in het Frans): LETTRE OUVERTE aux membres du  Gouvernement et de la Commission Développement Territorial du Parlement de la Région Bruxelloise.