Naar inhoud

Een majestueus plein dat gezelliger kan worden ingericht

7 oktober 2019

Het Paleizenplein werd geconcipieerd als een gigantische paradeplaats die het Koninklijk Paleis meer aanzien geeft. Dit plein is 30 meter breed en het gevolg daarvan is dat automobilisten de neiging hebben om met hoge snelheid te rijden. Het Paleizenplein trekt echter terecht veel toeristen aan, gecharmeerd door het Paleis of het Park van Brussel.

De Kunstwijk vzw heeft een aanleg bedacht die het verkeer kan temperen. Het voorstel is om de helft van het plein, aan de kant van het paleis, te bestemmen voor voetgangers en toeristen die er zonder gevaar kunnen wandelen en de nodige afstand hebben om de grootte van het gebouw te vatten.

De andere helft van het plein, over een breedte van 15 meter, zal gewijd worden aan automobilisten. Deze 15 meter zijn voldoende om een rijbaan in beide richtingen mogelijk te maken en zelfs een busbaan, nabij de kruispunten van de Konings- en Hertogstraat.

De voorgestelde ontwikkeling zal gebeuren zonder één enkele bestrating aan te raken, maar met behulp van plantenbakken.

Er zal nog een oplossing moeten worden gevonden voor het fietsverkeer zodat het parcours, langs de stoep van het Paleis, minder hobbelig wordt ... !